АКТУЕЛНО

 

Изложба Јелене Бадњевац Ристић у Клубу Народног позоришта Београд

У Клуб галерији Народног позоришта у Београду, 31. маја 2018. године, посетиоци су имали прилику да уживају у дивним радовима Јелене Бадњевац Ристић, сликарке из Панчева, и староградској музици коју је изводио трио музичара, такође из Панчева. 
Изложбу је отворила Јазмина Кланица, историчар уметности.

Колонија Сурчин 2016.

Самостална изложба Јелене Бадњевац

Каталог

%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%82%d1%98%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%99%d0%b8%d1%86%d0%b0-01

У Дому културе „Вук Караџич“, у Омољици, пред многобројном пуликом, 17. марта 2016. године, отворена је 29. самостална изложба Јелене Бадњевац, сликарке из Панчева. Ауторка се представила јавности са 21 опремљеном сликом рађеном техником уље на платну.

Јелену је присутнима представио Ђурица Јованов, директор Дома културе „Вук Караџић“, док је Милосав Урошевић, сликар, говорио о ауторки и њеним радовима и званично отворио изложбу.

Књижевница Нада Малек, обраћајући се присутнима прочитала је своју кратку причу о ауторки изложбе Јелени Бадњевац. Прича је настала вишегодишњим дружењем ове две уметнице а на књижевни начин описује стваралачки рад Јелене Бадњевац.

Обраћајући се присутнима, Божидар Витас је у име УЛУ „Сергеј Јовановић“ из Београда, чији је и Бадњевац члан, честитао ауторки на успешној изложби а Дому културе „Вук Караџич“ на истрајавању у организацији Међународног фестивала фотографије који траје већ 47 година.

Ево шта у каталогу изложбе, између осталог, каже Александра Хајдин, књижевница: – Када помислиш да си одживео живот, предај се умирујућем дејству Јелениног стваралаштва!

Пред њим и умор зна да треба да се повуче.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *